Hidžama je vrsta terapije vakuumom koja se preporučuje svim ljudima, bez obzira na količinu fizičke aktivnosti. I rekreativci i profesionalni atletičari koriste hidžama tehniku da bi ostvarili benefite za svoj organizam. Vakuum masaža koristi sličan princip ali više podseća na klasičnu masažu od hidžame. Ove tehnike su poznatije i kao cupping masaže

Hidžama i vakuum masaža koriste sterilne, jednokratne čašice koje se prislone na kožu i stvaraju vakuum. U zavisnosti od vrste masaže, dalji postupak se razlikuje u nekoliko ključnih karakteristika, ali sve vrste su efikasne u željenim efektima.

U ponudi imamo tri vrste cupping masaža, a to su: mokra hidžama, suva hidžama, i vakuum masaža.

Mokra hidžama koristi tehniku stvaranja bezbolnih rezova na površini kože, nakon čega se ponovo pravi vakum na tom delu. Ovo izvlači zagrušalu braon krv koja je zapravo otpad u organizmu.
Suva hidžama ne pravi rezove, nego se vakuum ostavi duži period od 10 minuta i nakon toga bolovi u tom delu tela u potpunosti nestaju. Iz tela ne izlazi krv i to je razlog zašto se ova vrsta zove suva hidžama.
Vakuum masaža uključuje i ulje za telo koje se nanosi radi opuštanja mišića kao i zbog same tehnike. Čašice se pomeraju kružno tako da zahvate svaki deo tergetiranog mišića, a ulje dozvoljava nesmetano pomeranje.

Neki od benefita koji se ostvaruju hidžamom kao i vakuum masažom su: olakšavanje upala, ukljanjanje bolova, bolja prokrvljenost, pojačavanje imuniteta, kao i stimulacija tkiva. Blagim odvajanjem kože od mišićnog tkiva se dozvoljava prolazak krvi kroz taj deo tela. Otklanjanje otpada iz kapilarne krvi, kao i pojačavanje krvotoka ka koži ima dokazan benefit na celokupan rad organizma. Pozovite nas i proverite koja vrsta cupping masaže je idealna za vas.

Pozovite +381 63 436 109 i zakažite vašu masažu
App Icon on website
Preuzmite aplikaciju
Preuzmite našu aplikaciju za članove i sve potrebne informacije ćete imati u svom telefonu.
Budite u kontaktu sa svojim klubom, proveravajte nalog i rezervišite trenige u pokretu.