Ova masažna tehnika se zasniva na korišćenju specijalizovanog ergonomskog alata koji je pogodniji za neka željena dejstva za razliku od klasičnih masažnih tehnika.

ERGON tehnika koristi poseban alat koji daje precizne informacije o tome koje tečke tkiva imaju najveći problem i nakon toga targetiraju to tkivo da bi ga regenerisali.

Čelični instrumenti mogu vrlo precizno da odrede tenziju u tkivu i da vrlo precizno odrede pozicije problema kao što su zadebljanje tkiva, ožiljci u tkivu i vezno tkivo, tenzija i bolovi, kao i mišićni čvorovi. Za razliku od korišćenja dlana i prstiju, alat izbacije varjablu kože samog terapeuta prilikom dijagnostike tkiva.

Nakon utvrđivanja problema, isti alati sa ergonomskim dizajnom se koriste da bi se problem uklonio. Koristi se statička i dinamička manipulacija mekog tkiva da bi se ono oslobodilo tenzije. Manipulacijom specifičnog dela tkiva se izbegava prevelika stimulacija tkiva koje nema problem.

ERGON tehnika ima i tu prednost što može da pomogne kod regeneracije tkiva i potpomaže ukljanjanje ožiljog veznog tkiva u telu tergetiranim metodama. ERGON tehnika pravi mikrorane u tkivu koje šalju signal telu da taj deo tkiva mora da se regeneriše. Ovo je sličan princip kao što je stvaranje novog mišićnog tkiva dizanjem tegova, samo u vidu targetirane masaže.

Efekti ERGON tehnike se osećaju i nekoliko dana nakon masaže, a u kombinaciji sa drugim tretmanima, osećaj može biti i permanentan. Naravno, efekti koje ne vidimo su takođe tu u vidu poboljšanja stanja tkiva, otklanjanje i sprečavanje nastanka ožiljnog tkiva, otklanjanja zadebljanja veznog tkiva, kao i otklanjanje tenzije mišića.
Pozovite +381 63 436 109 i zakažite vašu masažu
App Icon on website
Preuzmite aplikaciju
Preuzmite našu aplikaciju za članove i sve potrebne informacije ćete imati u svom telefonu.
Budite u kontaktu sa svojim klubom, proveravajte nalog i rezervišite trenige u pokretu.