Seminar “Kapuera – spoj zabave, plesa i borilačkih veština”

Seminar 27.6. u 12h
Non Stop Fitness Big Fashion Park
Prijavite se na recepciji ili online na link: https://forms.gle/euJpny9V3EnCwMAL7
Seminar je besplatan i otvoren za sve zainteresovane!
Potrebno je samo da se prijavite i da dodjete u rezervnoj opremi za trening (patike,trenerica i dr.), seminar je delom interaktivan. Naravno, sa sobom ponesite i dobro raspoloženje!
Instruktor:  Jelena Vrhovac
Interaktivni seminar (osnovne tehnike kapuere, prezentovanje instrumenta i muzike).  Na kraju svi učesnici će imati priliku i da isprobaju ples sa instruktorima 1 na 1.
Da biste se bavili Kapuerom, nisu vam neophodne fizičke ili psihičke predispozicije. Za početak, potrebna je dobra volja! Njen zaštitni znak su borilački elementi, odnosno napad i odbrana.
S obzirom na to da je ona borilačka veština, ona se prevashodno sastoji od tehnika udaraca, to jest tehnika napada i tehnika odbrane.
Ova borilačka veština ne bi bila autentična, ukoliko je sve vreme ne prati muzika. Muzika je glasna, kapueristi istovremeno pevaju na portugalskom, a dok igrači ne uspostave svoj ritam, formira se tim muzičara (takozvana grupa bateria koju pored svirača čine i neobični instrumenti: caxixi, koja predstavlja neku vrstu velike zvečke, napravljena od trske, zatim pandeiro, koji je sličan bubnju i prateći je instrument sambi; birimbao, sastavljen od drveta, jedne žice, i neke vrste mini zvečke, zatim, a-go-go, instrument veoma neobičnog naziva koji se sastoji od dva metalna zvona, udarajući po njima drvenim štapom, dobija se neobičan zvuk, a jedan od omiljenih kapuera instrumenata jeste i atabaque, veliki bubanj sačinjen od drveta i životinjskog materijala).
Vidimo se na seminaru!


Non Stop Fitness aplikacija

Jednostavno, brzo i besplatno!
Čekiraj se, rezerviši trening, proveri raspored i budi uvek u toku!

Non Stop Fitness aplikacija.

Jednostavno, brzo i besplatno!
Čekiraj se, rezerviši trening, proveri raspored i budi uvek u toku!