Tegovi jesu za dame

Koliko ste puta u životu čuli tvrdnju da “žene ne treba da dižu tegove” iz ovih ili onih razloga? Naučne činjenice govore sasvim drugačije. Evo nekoliko razloga zašto bi dame trebalo da razmisle o uvođenju olimpijskog dizanja  tegova u redovne fitness aktivnosti.

Unapredićete vašu telesnu kompoziciju
Olimpijsko dizanje je posebno efektivno ako želite da izgubite masti i izgradite mišiće. I dame, nemojte da brinete to ne znači da ćete se nabildovati.
Najveća korist olimpijskog dizanja je učestvovanje celog tela u pokretu sto rezultuje da telo gradi čiste mišiće.

Steći cete pokretljivost i stabilnost
Obe vežbe trzaj (snatch) i nabačaj i izbačaj (clean and jerk) zahtevaju veliki nivo pokretljivosti i stabilnosti. Kako se pokretljivost i stabilnost razvijaju bićete u mogućnosti da aktivirate više mišića i tako ostanete zdraviji duži period.

Ojačaćete kosti
Žene imaju povecan rizik od osteoporoze u post menopauzi. Naše kosti reaguju slično kao mišići, što ih više koristite biće jače. Naučno je dokazano da dizači tegova imaju gušće kosti nego prosečna zdrava osoba.

Ojačaćete mišiće trbušnog pojasa
Trzaj i nabačaj i izbačaj zahtevaju ekstremnu stabilnost i snagu trbušnog pojasa i kao rezultat toga ove vežbe će vam pomoći da ga izgradite i ojačate.

Ono što naučite možete iskoristiti u svakodnevnom životu
Olimpijsko dizanje tegova se direktno prenosi na svakodnevni život. Kada podižete vašu decu, teške torbe ili kutije, tehnika i snaga koju ste stekli dizanjem tegova ce vam ovo sve znatno olakšati.

Jačanje
Najveća korist ovog treninga je jačanje celog tela. Nema boljeg osećaja nego kada vidite napredak koji postižete ovim vežbanjem. Osećaćete se neverovatno jako ne samo u teretani nego i u svakodnevnom životu. Možete slobodno očekivati jačanje i u psihološkom pogledu koje je rezultat napora i napretka .

Brže sagorevanje masti
Olimpijsko dizanje tegova je najefikasniji način za sagorevanje masti. Sigurno se pitate kako je to moguće?Ovakav vid treninga zahteva angažovanje i rast mišića celog tela, što podrazumeva veliku potrošnju kalorija čak i u toku mirovanja. To znači da što više mišića vaše telo dobija, sagorevaće više masti.Non Stop Fitness aplikacija

Jednostavno, brzo i besplatno!
Čekiraj se, rezerviši trening, proveri raspored i budi uvek u toku!

Non Stop Fitness aplikacija.

Jednostavno, brzo i besplatno!
Čekiraj se, rezerviši trening, proveri raspored i budi uvek u toku!